Χρ. Γούτος: «Πρώτα παραμονή του ΤΕΙ Οπτικής, εξέταση του αυτοδιοίκητου και μετά νέα Τμήματα που μας οφείλονται»

Χρ. Γούτος: «Πρώτα παραμονή του ΤΕΙ Οπτικής, εξέταση του αυτοδιοίκητου και μετά νέα Τμήματα που μας οφείλονται»

Από τη Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Μετά από επίσημο αίτημα των Βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αναγνωστοπούλου, Σπαρτινού και Ριζούλη, για συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ΤΕΙ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας και Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γούτος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.
Η αναγκαιότητα συνεργασίας, με όλους ανεξαιρέτως, στην κατεύθυνση εξεύρεσης μια λύσης, εκτιμήθηκε ότι δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να παρεμποδιστεί από την παντελή απουσία των κ.κ. βουλευτών στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν περιποιεί τιμή στο ανώτερο θεσμικό όργανο της περιοχής.
Ο κ. Γούτος λαμβάνοντας το λόγο, χαιρέτισε τη διάθεση των κ.κ. βουλευτών να παρέμβουν στον υπουργό Παιδείας και να ζητήσουν άμεση συνάντηση μαζί τους, με τη συμμετοχή και της 5μελούς Διαπαραταξιακής Επιτροπής (υπό τον κ. Δήμαρχο) όπως αυτή ορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ
Στην ουσία του ζητήματος, ο κ. Γούτος, τόνισε:
«Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά μετακίνηση από την επίσημη θέση μας, που κατέστη και επίσημη θέση της πόλης και αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
– Συνάντηση άμεσα με τον υπουργό, προκειμένου να του μεταφερθεί το αίτημα για παραμονή του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας στο ΤΕΙ Αιγίου. Η οποιαδήποτε προβληματική ακαδημαϊκή του εικόνα, είναι αποτέλεσμα της κωλυσιεργίας του υπουργείου και καλείται να την αποκαταστήσει με την ενίσχυση σε μέλη ΔΕΠ και λοιπού εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό θα έπρεπε να’ χει κάνει ο κ. Γαβρόγλου, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της διοίκησης του ΤΕΙ και όχι με την πολιτική του απραξία να οδηγήσει το Τμήμα στο κλείσιμο.
– Ένταξη του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, προς αποφυγή παραγωγής φοιτητών δύο ταχυτήτων (απόφοιτοι επιπέδου ΤΕΙ στο Αίγιο και πανεπιστημιακού επιπέδου στην Αττική). Επίσης να εξεταστεί η καθιέρωση του αυτοδιοίκητου ΤΕΙ στα πρότυπα της Κρήτης (κατ’ επιλογήν του υπουργείου).
– Ξεκάθαρη πολιτική ενίσχυσης του ΤΕΙ Αιγίου, με τη μελλοντική σύσταση δύο ακόμα Τμημάτων που να συνάδουν με τις Επιστήμες Υγείας (Φυσικοθεραπεία – Οπτική) ή που να καλύπτουν χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα και ανάγκες της περιοχής (αγροτικής, τουριστικής ή άλλης κατεύθυνσης). Η παραχώρηση 70στρ. της δημοτικής περιουσίας (παλαιά Χαρτοποιία) το προβλέπει και είναι απαράβατος όρος».
– Ξεκαθαρίζουμε επίσης, ότι η όποια προσπάθεια ανταλλαγμάτων, με 2ετή Τμήματα Σπουδών (επιπέδου ΙΕΚ), δεν μπορεί να γίνει δεκτή, χωρίς τα παραπάνω Τμήματα πανεπιστημιακού πλέον επιπέδου».
– Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με την πορεία των συζητήσεων με την Κυβέρνηση, επιμένουμε στην πρόταση για: Συνεργασία με τον Εμπορικό – Επαγγελματικό Σύλλογο, Σύλλογο Καταστηματαρχών, Σχολεία, Ιερά Μητρόπολη, Φοιτητικούς Συλλόγους, Εκπαιδευτικούς φορείς, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κ.ά. στην κατεύθυνση παλλαϊκής κινητοποίησης, με κλείσιμο της τοπικής αγοράς, των σχολικών μονάδων κ.ά. ώστε να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα αντίδρασης για το προς ψήφιση Νομοσχέδιο.
Στο θέμα του ΤΕΙ, σήμερα και αύριο, οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι.