Χρήστος Γούτος: «Κάποιοι νόμιζαν ότι θα κατάφερναν να ποδηγετήσουν την τοπική κοινωνία»

Χρήστος Γούτος: «Κάποιοι νόμιζαν ότι θα κατάφερναν να ποδηγετήσουν την τοπική κοινωνία»

Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων του τ.Δήμου Διακοπτού μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας, που από την αρχή της ομιλίας κατήγγειλε «όσους νόμιζαν ότι το Διακοπτό θα κατάφερναν να το ποδηγετήσουν. «Τα παπαγαλάκια τους, πέταξαν, χάθηκαν και σώπασαν. Τώρα δεν κελαηδούν δημοτικά, γιατί είδαν -όπως κι ο κόσμος- τα ψηφοδέλτιά μας. Ψηφοδέλτια αξιόμαχα, με καλά στελέχη του συνδυασμού, που σας κοιτούν στα μάτια, σας μιλούν για τον τόπο σας και σας λένε… «Πάμε όλοι μαζί για το Διακοπτό, πάμε όλοι μαζί στην Αιγιάλεια του Αύριο».
Επίσης κατήγγειλε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που για πάνω από 20 ημέρες άφησε Διακοπτό και Καλάβρυτα χωρίς τρενάκι. «Βρέθηκα στο σημείο της ζημιάς, από την πρώτη στιγμή, μαζί με συνεργάτες μηχανικούς. Εγώ πήγα, άλλοι δεν έμαθαν δεν άκουσαν τίποτα. Ωραίο ενδιαφέρον. Θεωρίες πολλές και πράξεις μηδέν».Και πρόσθεσε: «να γνωρίζουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι, ως δήμαρχος, δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί, για το τρενάκι. Θα ζητάω επίμονα, συντήρηση, προβολή και συνέργειες με μας και το Σύλλογο Φίλων του Οδοντωτού. Δεν είναι τυχαίο, βασικό κομμάτι του εμβλήματός μας. Γιατί πολλοί μιλούν γι αυτό, αλλά μόνο εμείς το κάναμε σήμα κατατεθέν κι αυτό σημαίνει πολλά».

Στο τοπικό πρόγραμμα ο Χρήστος Γούτος απαρίθμησε τα εξής:
Διατήρηση της Αντιδημαρχίας Διακοπτού, παράλληλα με αποκέντρωση προσωπικού και μηχανημάτων που πάρθηκαν το 2010.
Κάνουμε παγκόσμιο τουριστικό προϊόν τον Οδοντωτό. Είναι κάτι που κανείς άλλος δεν διαθέτει. Μαζί προβάλουμε το Μουσείο και την ιστορία του τρένου.
Ενθαρρύνουμε επενδυτές να φτιάξουν ξενοδοχεία στο Διακοπτό απαλλάσσοντας από Δημοτικά Τέλη για μιας 10ετία.
Προβάλλουμε για εναλλακτικό τουρισμό τους γραφικούς μας οικισμούς , Κερνίτσα, Αγίους Αναργύρους, Νιάματα, Βρόσθενα και άλλους
Αντιμετωπίζουμε, άμεσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το υπουργείο Περιβάλλοντος το μεγάλο πρόβλημα της Διάβρωσης των Ακτών, για να κάνουμε πιο ασφαλείς τις παραλίες μας, τις μοναδικές παραλίες του Διακοπτού, της Εγκάλης, των Τρυπιών, της Ροδιάς, των Νικολεϊκων και του Ριζομύλου. Κάνουμε, εμείς ως Δήμος όσα μας αναλογούν, για διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας στην πανέμορφη Πούντα, αλλά και στον Ελαιώνα.
Νομιμοποιούμε και αξιοποιούμε το Λιμανάκι του Διακοπτού για την αλιεία και τον τουρισμό όπως και το μοναδικό Μπαλκόνι της Τράπεζας.
Αξιοποιούμε τη Δυτική Πλευρά του Βουραϊκού για ανάδειξη και της εκεί παραλίας.
Ενώνουμε με μόνιμη Γέφυρα Ελαιώνα και Διακοπτό
Λάμπες παντού, καθαριότητα στα Κοιμητήρια, έργα σοβαρά στην Αγροτική Οδοποιία και αντιμετώπιση των προβλημάτων Άδρευσης και Ύρδευσης
Αναδεικνύουμε την προσπάθεια στην Αρχαία Ελίκη και πιέζουμε για άμεσες ανασκαφές. Ιδρύουμε Μουσείο ευρημάτων της Αρχαίας Ελίκης σε κτίριο της σημερινής Ελίκης
Προβάλουμε παράλληλα, τη Βούρα και τη Σπηλιά του Ηρακλή.
Πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωση για τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Κάνουμε τη γενέτειρά του γνωστή πανελλαδικά ως πρωτεύουσα του γέλιου.
Συνεργαζόμαστε με τη “ΝΕΑ ΠΝΟΗ”, την πολύ καλή Θεατρική Ομάδας και κάθε τοπικό φορέα και σύλλογο.
Προωθούμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής
Κάνουμε γενική ανακαίνιση στα Δημοτικά -και φτιάχνουμε οπωσδήποτε νέο Νηπιαγωγείο στο Διακοπτό, για να μην παίζουν τα παιδιά στο δρόμο.
Αξιοποιούμε το Σχολαρχείο Τράπεζας.
Θα κάνουμε αυτά που πρέπει στα Γήπεδα και θα ενισχύσουμε τα φυτώρια των τοπικών Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων.
Με δημοτική χρηματοδότηση υιοθετούμε πλήρως τις εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανά ήθη και έθιμα του τόπου – Το ίδιο και το Καρναβάλι του Διακοπτού . Και βέβαια ότι πρέπει να γίνει ακόμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Ν’ ανοίξει κανονικό Τραπεζικό Υποκατάστημα στο Διακοπτό όπως και να επανασυσταθεί το Αστυνομικό Τμήμα. Δεν είναι χωριό το Διακοπτό αλλά μια κωμόπολη ανασφαλής που θέλει προστασία.
Παράλληλα παρεμβαίνουμε για τεχνικά λάθη στην Ολυμπία οδό και στη νέα γραμμή του τρένου. Εκσυγχρονισμό μας είπα κι όχι πλημμύρες, σκοτάδια σαν μην έφθανε η μη υπογειοποίηση και τα τείχη που ύψωσαν.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σύσταση νέου χωριστού Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας ο κ. Γούτος είπε;«Προτιμώ έναν ενιαίο και ισχυρό Δήμο, αλλά αν οι τοπικές κοινωνίες το αποφασίσουν δεν θα φέρω καμία αντίρρηση και θα στηρίξω».