Χρήστος Γούτος: «Επί των ημερών μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα των σκουπιδιών και της αποχέτευσης»

Χρήστος Γούτος: «Επί των ημερών μας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα των σκουπιδιών και της αποχέτευσης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με δεκάδες υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, συνεχίζει τις περιοδείες του σε διάφορα σημεία του δήμου, συναντώντας κατοίκους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικούς, ενώνοντας τις πιο μικρές κοινωνίες.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή (19/5) έγιναν επισκέψεις σε Τέμενη, Βαλιμήτικα και Διγελιώτικα, με καταγραφή προτεραιοτήτων των Κοινοτήτων και ανάλογες εφικτές δεσμεύσεις.  Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, τονίζοντας ότι θα είναι παρεμβατικός και αποτελεσματικός στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποχέτευσης. «Έχουμε το σχέδιο σταδιακής απαλλαγής των απορριμμάτων, με μάχες στο νέο Φορέα Διαχείρισης, βραχυπρόθεσμη μεταφορά σε γειτονικούς νόμιμους ΧΥΤΑ, άσκηση πίεσης στην όποια κυβέρνηση για διάθεση σε εργοστάσια εκτός Δυτικής Ελλάδας και προώθηση της κατασκευής της Μονάδας Βιομηχανικής Επεξεργασία Στερεών Αποβλήτων, μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων, για μακροπρόθεσμη λύση και απαλλαγή από τον εφιάλτη» τόνισε ο κ. Γούτος.
Σε ότι αφορά το αποχετευτικό, ενημέρωσε ότι σε ένα περίπου μήνα δημοπρατούνται τα εσωτερικά δίκτυα των τριών κοινοτήτων. «Η ΔΕΥΑΑ είναι αξιόμαχη για να μπορέσει να εκτελέσει το έργο και ως Δημοτική Αρχή θα το παρακολουθούμε στενά κι όπου απαιτηθεί θα υπάρξει και χρηματοδότηση έργων».
Και καταλήγοντας, ο υπόψηψιος δήμαρχος Αιγιάλειας, είπε: «Τα χωριά μας, τα αγαπάμε. Θα είναι ένα με το αστικό κέντρο του Αιγίου και πάνω από αυτό, αν χρειαστεί σε χρηματοδοτήσεις εφόσον απαιτείται. Με μας στη δημοτική αρχή, δεν θα νιώθετε επαίτες αλλά ίσοι σε μία ενιαία κοινωνία».