Χρήστος Γούτος για το ΤΕΙ Αιγίου: «Με πρόταση αντίδρασης, σχέδιο, υπευθυνότητα και αίσθημα ενότητας»

Χρήστος Γούτος για το ΤΕΙ Αιγίου: «Με πρόταση αντίδρασης, σχέδιο, υπευθυνότητα και αίσθημα ενότητας»

Από τη Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του υποψήφιου δημάρχου Αιγιάλειας Χρήστου Γούτου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Με παρεμβάσεις και προτάσεις, συνέβαλε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, στην συζήτηση που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης, κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ αφορμής των αρνητικών εξελίξεων στο ΤΕΙ Αιγίου, και την επικείμενη κατάργηση του Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας. Είχε προηγηθεί, το έγκαιρο αίτημά του, για εγρήγορση και άμεση σύγκλιση του Δ.Σ, προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις αντίδρασης.
Ο κ. Γούτος, πρότεινε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης:
Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με όλους τους βουλευτές του νομού. Να ξανακληθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές να συνδράμουν στην προσπάθεια συνάντησης και ενημέρωσης του υπουργού Παιδείας, για το προς συζήτηση και ψήφιση πολυνομοσχέδιο.
Δημοτική αντιπροσωπεία -μαζί με τους βουλευτές- να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με ένα και μόνο αίτημα. Την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας (με νέα μέλη Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού) ενταγμένη στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και όχι με διαχωρισμό του Πτυχίου των Φοιτητών, ως αποφοίτων ΤΕΙ, σε αντίθεση με το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Καμία αποπροσανατολιστική συζήτηση για νέα Τμήματα (που σήμερα, αναγράφονται στο Σχέδιο να έχουν έδρα άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδος). Η συζήτηση αυτή, με το υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση επιπρόσθετης λειτουργίας Τμημάτων, αφότου η Κυβέρνηση πάρει πίσω την απόφαση για το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας. Μόνιμος, άλλωστε, στόχος της τοπικής κοινωνίας είναι η υλοποίηση της παλιότερης δέσμευσης της Πολιτείας, για συνολικά 4 Τμήματα στο Παράρτημα του ΤΕΙ Αιγίου, συνυφασμένη και με την παραχώρηση 70 στρ. της δημοτικής περιουσίας (παλαιά Χαρτοποιία) στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.
Σε περίπτωση άρνησης του υπουργού να συζητήσει με την τοπική αντιπροσωπεία, για την αλλαγή των σημερινών δεδομένων του Σχεδίου, να υπάρξει άμεση συνεργασία με τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο, Σύλλογο Καταστηματαρχών, Σχολεία, Ιερά Μητρόπολη, Φοιτητικούς Συλλόγους, Εκπαιδευτικούς φορείς, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κ.ά. στην κατεύθυνση παλλαϊκής κινητοποίησης, με κλείσιμο της τοπικής αγοράς, σχολικών μονάδων κ.ά. ώστε να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα αντίδρασης.
Και ο Χρήστος Γούτος επανέλαβε: «Στο θέμα του ΤΕΙ, σήμερα και αύριο, οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, απέναντι στην κοινωνία, αφήνοντας στην άκρη αντιπαραθέσεις. Στο τέλος, οι δημότες, θα κρίνουν κι εμάς και τους κ.κ. βουλευτές και την Κυβέρνηση. Η ετοιμότητα, η στάση και η δράση καθενός εκάστου, άλλωστε, τίθεται αυτομάτως στη κρίση των συνδημοτών, που μας παρακολουθούν».