Χρήστος Γούτος: «Αυτά και πολλά ακόμα θα κάνουμε για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας»

Χρήστος Γούτος: «Αυτά και πολλά ακόμα θα κάνουμε για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας»

Συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αιγιάλειας είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» και υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γούτος. Τόσο από τον Πρόεδρό της Ένωσης Μένιο Κουτρόπουλο, όσο και από το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο, έγινε ενημέρωση για τις προτεραιότητες, αλλά και τις κείμενες αλλαγές στο Λύκειο όπως και στο σύστημα των Πανελλαδικών.
Ανάμεσα στα εκκρεμή τοπικά ζητήματα, ο κ. Γούτος άκουσε με προσοχή το αίτημα για ανέγερση του νέου 2ου ΓΕΛ Αιγίου, αλλά και την ανακατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Επίσης, θέματα ασφάλειας των μαθητών, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης που βρίσκεται δίπλα από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Για τα παραπάνω, αλλά και για πολλά άλλα λειτουργικά θέματα των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας, ο κ. Γούτος δήλωσε: «Οι γονείς, είναι ένα με μας. Μιλάμε ως γονείς προς γονείς κι έτσι πάντα θα μιλάμε και θα συνεργαζόμαστε μαζί τους αύριο στον Δήμο. Τόσο το αίτημα του 2ου ΓΕΛ όσο και του 1ου Γυμνασίου, η Ένωση θα πρέπει να νιώθει σιγουριά με μας στη Δημοτική Αρχή, αφού στελέχη της παράταξής μας είναι αυτά που έκαναν τα πρώτα βήματα (κατά το παρελθόν) και πιστεύουν πολύ στην ολοκλήρωση των στόχων αυτών.
Στους άμεσους προγραμματικούς μας στόχους είναι:
Έκδοση Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας και Στατικής Επάρκειας σε όσα σχολικά κτίρια δεν διαθέτουν.
Αγορά νέου εξοπλισμού, ανάλογα τις ανάγκες των σχολείων, μέσω των Σχολικών Επιτροπών.
Ανάδειξη ειδικών προσανατολισμών και ικανοτήτων, Μαθητικών Τμημάτων ή Μαθητών, μέσω του Δήμου (λογοτεχνία, ποίηση, ρομποτική, τέχνες κ.α.) με διοργανώσεις και οικονομική κάλυψη μετακινήσεων σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς ή στο εξωτερικό.
Ισόρροπη χρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων, με βάση υπαρκτές ανάγκες και όχι κοινότυπους κανόνες – έκτακτες χρηματοδοτήσεις, μέσω των Σχολικών Επιτροπών.
Ετήσια εκδήλωση διακρίσεων για Συλλόγους Γονέων, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς.
Στήριξη εκδηλώσεων της Ένωσης Γονέων (Καρναβάλι κ.α.).
Θέσπιση «Συμβουλίου Μαθητών Αιγιάλειας», με παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ενίσχυση κάθε αθλητικής μαθητικής διοργάνωσης (σκάκι κ.α).
Αυτά και πολλά ακόμα θα κάνουμε για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας. Τους το χρωστάμε…».