Χρήστος Γούτος: «Έχουμε προτεραιότητες και λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων»

Χρήστος Γούτος: «Έχουμε προτεραιότητες και λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων»

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με φορείς της Αιγιάλειας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιάλεια Αύριο» και υποψήφιος δήμαρχος Χρήστο Γούτος συναντήθηκε με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Τα Φιλαράκια» Σία Σοφιανοπούλου.
Ο κ. Γούτος ενημερώθηκε για την παρούσα κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή, τις αδυναμίες χρηματοδότησης από τον Δήμο και τις προτάσεις της για βελτίωση του υφιστάμενου καθεστώτος. Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε συνέργειες με την αυριανή δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο μια κοινής αντίληψης του οξυμένου προβλήματος, αλλά και της νομιμότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις, οι δημοτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους χρόνους και στις ανάγκες του Συλλόγου.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ
Γνωρίζουμε τους αγώνες και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των Φιλόζωων, για τα ζώα που έχουν περιέλθει σε απαράδεκτη κατάσταση, κυρίως από λάθη ανθρώπων και εγκαταλείψεις. Θέλω να επαναλάβω, ότι είναι ανάγκη ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και της συμπεριφοράς μας προς αυτά. Το σκεπτικό μας, ως αυριανή δημοτική Αρχή, είναι μια φιλική πόλη όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα μη ανθρώπινα έμβια όντα, που έχουν εγγενή αξία, δικαιώματα, και αξίζουν το σεβασμό μας.

Ενώνουμε δυνάμεις, σκέψεις και ιδέες, παλεύοντας όλοι μαζί πιο συστηματικά και αποφασιστικά. Όχι απλά να διαχειριστούμε την κατάσταση και ν’ αφήσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων να διαιωνίζεται, αλλά για να σταματήσει η δημιουργία νέων αδέσποτων, παρότι ο Δήμος, καλείται ν’ αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα με μηδαμινές υποδομές και προσωπικό.
– Λέμε όχι σε Κυνοκομεία «κολαστήρια».
– Λέμε ναι στο θεσμό των Εθελοντών Κτηνιάτρων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με πρόγραμμα παροχής τροφών.
– Δρομολογούμε μεγαλύτερες και στοχευμένες συμβάσεις για στειρώσεις κι όχι αποσπασματικά.
– Λειτουργούμε Δημοτικό Κτηνιατρείο, με λίγες θέσεις, ως καταφύγιο και χώρο ανάρρωσης.
– Ενημερώνουμε τους πολίτες, με καμπάνια στα ΜΜΕ, για αλλαγή  του τρόπου σκέψης.
– Εντείνουμε τη συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Σύλλογο και Εθελοντές.