Συνεδριάζει η Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Συνεδριάζει η Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Η ιστορική συνεδρίαση της Βουλής, η οποία θα λάβει την απόφαση για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκίνησε στην Ολομέλεια με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, παρουσία μελών του Συμβουλίου Διεκδίκησης Αποζημιώσεων, εκπροσώπων των μαρτυρικών πόλεων, του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου, αντιστασιακών οργανώσεων, πρώην βουλευτών, πρεσβευτικών αρχών της Γερμανίας.
Στην Ολομέλεια του Σώματος, συζητείται η Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το βράδυ θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής για την διεκδίκησή τους από την ελληνική κυβέρνηση. Έπεται αυτής η ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης προς την γερμανική κυβέρνηση. Στην σημερινή συνεδρίαση θα πάρουν τον λόγο ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, παρουσίασε το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής με το οποίο έγινε η εδραίωση και η αποτίμηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, οι οποίες παραμένουν απαράγραπτες και ενεργές κι -όπως τονίζεται- ουδέποτε η Ελλάδα αποποιήθηκε των αξιώσεών της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ