Συνάντηση Χρήστου Γούτου με την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη

Συνάντηση Χρήστου Γούτου με την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη

Στο πλαίσιο περιοδείας, στην Αχαΐα, της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη, η εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή ζήτησε και είδε στο Αίγιο τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγιάλειας Χρήστο Γούτο. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν διάφορα θέματα για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, τη σημασία των εκλογών και τα προβλήματα της Αιγιάλειας. Ο κ. Γούτος ενημέρωσε τη στενή συνεργάτιδα του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις αρνητικές εξελίξεις με το ΤΕΙ Αιγίου, μέσα από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και καταργεί αιφνιδιαστικά το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας.
Από την πλευρά της, η κα Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. θα το καταψηφίσει και επί της ουσίας διαβεβαίωσε τον κ. Γούτο ότι «η αυριανή Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θα εφαρμόσει το νόμο, στη λογική μιας ακόμα νομοθέτησης, για πολύ σοβαρά θέματα, την χρονική στιγμή που η σημερινή Κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο της». Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», η κα Σπυράκη ζήτησε από τον κ. Γούτο -ως αυριανός Δήμαρχος Αιγιάλειας- να έχουν συνεργασία για την εκμετάλλευση Προγραμμάτων της Ε.Ε από τον Δήμο, καθώς επίσης και ευρωπαϊκών εργαλείων που θα βοηθήσουν στις εξαγωγές προϊόντων που παράγει η Αιγιάλεια και την χαρακτηρίζουν μοναδικά σε όλη την Ελλάδα. Ενώ πρότεινε ακόμα στον κ. Γούτο την ένταξη του Δήμου Αιγιάλειας στο «Δίκτυο Έξυπνων Πόλεων» της Ε.Ε., καλώντας τον μάλιστα τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες στη διοργάνωση «Green Week», που έχει ένα κάνει με το Περιβάλλον και έμμεσα με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.
Τέλος, ο κ. Γούτος, μίλησε για «Δήμο ανοιχτών οριζόντων, στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με συνεργασίες και μέσα που δεν θα αφήσουν ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία, προς όφελος της κοινωνίας».