Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσημης συνάντησης που είχε σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκίι Σουτένκο, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Ο Πρέσβης, κατά την επίσκεψή του, θέλησε να ενημερωθεί για τους τομείς που παρουσιάζουν αναπτυξιακές προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η περιοχή είναι η πρώτη που επισκέπτεται μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της.
Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων, την προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και σε πολιτισμικά θέματα που προάγουν τους δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η αγροτική οικονομία, ο θρησκευτικός τουρισμός που μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις συνεργασίας και τόνισε ότι οι σύγχρονες υποδομές που διαθέτει πλέον η Δυτική Ελλάδα λειτουργούν ως αναπτυξιακά πλεονεκτήματα. «Είναι ώρα να ανανεώσουμε τις επαφές μας και να προχωρήσουμε σε νέα πρότζεκτ συνεργασίας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σουτένκο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νεώτερη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση στους επιμέρους τομείς συνεργασίας στον άξονα των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.