Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να κηρυχθεί άμεσα η Ανατολική Αιγιάλεια, ζητά ο Πάνος Σακελλαρόπουλος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να κηρυχθεί άμεσα η Ανατολική Αιγιάλεια, ζητά ο Πάνος Σακελλαρόπουλος

Να κηρυχθεί η Ανατολική Αιγιάλεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ζητά με επιστολή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πάνος Σακελλαρόπουλος.

Αναλυτικά ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει:
Κύριε Περιφερειάρχη, λόγω των εκτεταμένων προβλημάτων κατολισθήσεων, καθιζήσεων που προέκυψαν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους στην Ανατολική Αιγιάλεια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λ.π) με αποτέλεσμα αρκετά χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα ζητώ να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείρισή τους που προέκυψαν από τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα λοιπόν και με το Γενικό Κανονισμό Πολιτικής Προστασίας η περιοχή πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης και αποκατάστασης των καταστροφών.
• 
Με βάση τα παραπάνω και λόγω τεκμηριωμένου κινδύνου  θα προχωρήσει η Περιφέρεια στην κήρυξη της Ανατολικής Αιγιαλείας σε κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης ,με την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών ;
• 
Ποιά είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αιγιάλειας γενικότερα;