Σε εγρήγορση για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε εγρήγορση για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικής πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν κατά το υπόλοιπο της θερινής περιόδου που διανύουμε, συγκλήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, σε συνεννόηση με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Π.Σ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για το σχεδιασμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Ο κ. Αλεξόπουλος δήλωσε ότι «πάντα δίναμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Για μια ακόμα φορά προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά και σε πρώτο χρόνο θέματα που τυχόν προκύψουν.
Πρόσθετα ο κ. Γεωργακόπουλος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ Π.Υ., της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της ΕΛΑΣ, των Δήμων, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και συγχάρηκε το προσωπικό όλων των φορέων που επανειλημμένα εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και πρόσθεσε ότι οφείλουμε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν αφειδώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όποτε και να τους ζητηθούν.