Σε αναμονή πιθανής αναδιάρθρωσης ο Παναιγιάλειος…

Σε αναμονή πιθανής αναδιάρθρωσης ο Παναιγιάλειος…

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η διοίκηση του Παναιγιάλειου περιμένοντας την αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής για να κάνει το πλάνο της για την ερχόμενη σεζόν, ωστόσο όπως φαίνεται οι αρμόδιοι πάνε μακριά την βαλίτσα… Πάντως υπάρχει περίπτωση να γίνει αύξηση των ομάδων πράγμα που θα κρατήσει τον Παναιγιάλειο στην Γ’ Εθνική, ωστόσο θεωρείται δύσκολο αφού αυτό απαιτεί και άνοδο των δεύτερων των ομίλων των ΕΠΣ. Ομάδες που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν σχεδιασμό για συμμετοχή σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Έτσι δυσκολεύει να περάσει μία τέτοια απόφαση που βολεύει κάποιες ομάδες από την Γ’ Εθνική που λίγο πολύ έχουν τις δυνατότητες για αξιοπρεπή παρουσία στην Γ’ Εθνική. Έτσι παράγοντες που γνωρίζουν περισσότερα υποστηρίζουν ότι η αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής λογικά πάει για την επόμενη χρονιά, αφού τονίζουν ότι η σεζόν που έρχεται θα είναι κάτι σαν μεταβατικό στάδιο ώστε να διαπιστωθεί, κυρίως εάν το μοντέλο με Super League 1, Super League 2 και Football League τραβήξει χωρίς παρατράγουδα…

ΠΛΑΝΟ ΜΕ 10 ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣΑ
Ωστόσο η ΕΠΣ Αχαΐας έχει ως στόχο να καταθέσει πλάνο για μία νέα Γ’ Εθνική την σεζόν που ακολουθεί, με 10 ομίλους και συνολικά 165 με 170 ομάδες, το οποίο θα καταθέσει στην ΕΠΟ και θα παρθεί τελική απόφαση εντός Ιουνίου. Στόχος του εν λόγω πλάνου είναι να αποφευχθούν τα χρονοβόρα και πολυέξοδα ταξίδια, όπως δηλαδή φέτος, με τις ομάδες από το Νομό μας να ταξιδεύουν στην Ρόδο, ενώ επωφελούνται Παναιγιάλειος, Πανμοβριακός και Ατρόμητος Πατρών. Αν δηλαδή ευοδωθεί το πλάνο των 10 ομίλων, θα υποβιβαστούν Αστέρας Αμαλιάδας και Φοίβος Κρεμαστής και θα παραμείνουν στην Γ’ Εθνική οι Παναιγιάλειος και Πανμοβριακός, ενώ παράλληλα θα ανέβουν και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων και ο Ατρόμητος Πατρών θα ακολουθήσει στις Εθνικές κατηγορίες την πρωταθλήτρια Θύελλα Πατρών.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ
Από εκεί και πέρα ο νέος κανονισμός για την υποχρεωτική συμμετοχή δύο μικρών σε ηλικία παικτών στην αρχική ενδεκάδα αλλάζει τα μεταγραφικά πλάνα των ομάδων της Γ’ Εθνικής. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να ξεκινήσει από την αναζήτηση ταλαντούχων παικτών για να πλαισιώσουν το ρόστερ, οι οποίοι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και να σηκώσουν το βάρος σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα, το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη τι μορφή θα πάρει μετά την αναδιάρθρωση. Κάποιες ομάδες έχουν αρχίσει ήδη τις επαφές, οι οποίες δεν θα είναι εύκολες, καθώς θα είναι υποχρεωτικό να απαρτίζουν στους αγώνες την αποστολή τουλάχιστον 4 μικροί για να υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής εφόσον κριθεί απαραίτητο. Το σίγουρο είναι ότι ομάδες που δεν θα έχουν πρόβλημα θα είναι αυτές που λειτουργού ήδη με Ακαδημίες, από τις οποίες μπορεί να προωθήσουν νέους παίκτες στην πρώτη ομάδα.

Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Τσεκούρας