Περισσότερα θανατηφόρα τον φετινό Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό

Περισσότερα θανατηφόρα τον φετινό Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του έτους 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

⇒  Τροχαία
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 35 τροχαία ατυχήματα έναντι 29 που είχαν συμβεί τον Μάιο του έτους 2018. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
4 θανατηφόρα έναντι 1 τον Μάιο του έτους 2018.
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 1 τον Μάιο του έτους 2018.
27 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων όσα και τον Μάιο του έτους 2018.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 45 παθόντες έναντι 38 τον Μάιο του έτους 2018. Ειδικότερα καταγράφηκαν:
5 νεκροί έναντι 1 τον Μάιο του έτους 2018.
4 σοβαρά τραυματίες έναντι 1 τον Μάιο του έτους 2018.
36 ελαφρά τραυματίες όσοι και τον Μάιο του έτους 2018.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβίαση προτεραιότητας, αίτια αναφερόμενα σε πεζούς.

⇒  Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά, το μήνα Μάιο του έτους 2019 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 295 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.223 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 235 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 2.943 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
1.408 για υπερβολική ταχύτητα, 410 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 352 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 74 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 77 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 34 για παραβίαση προτεραιότητας, 72 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 91 για αντικανονικό προσπέρασμα, 28 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 203 για Κ.Τ.Ε.Ο., 124 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 70 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.