Πάει Πρωτοδικείο ο Παναιγιάλειος, ελλείψει άλλων προτάσεων…

Πάει Πρωτοδικείο ο Παναιγιάλειος, ελλείψει άλλων προτάσεων…

Το δρόμο για το Πρωτοδικείο θα πάρει τελικά ο Παναιγιάλειος, μετά το διοικητικό αδιέξοδο που βρέθηκε ο σύλλογος και βέβαια ελλείψει άλλων εναλλακτικών προτάσεων-λύσεων. Συγκεκριμένα στην αποψινή έκτακτη γενική συνέλευση του Αιγιώτικου συλλόγου, αναφορικά με την επόμενη ημέρα της ομάδας, αποφασίσθηκε να κατατεθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο για να διορισθεί διοίκηση η οποία και θα αναλάβει να «τρέξει» τον Παναιγιάλειο στο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί. Βέβαια για να παρθεί αυτή η απόφαση, η οποία ήταν και η μοναδική υπαρκτή, προηγήθηκε η δημοσιοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της Θύελλας Αιγίου με την οποία γνωστοποιούσε ότι δεν παραχωρεί το δικό της Α.Φ.Μ. και την μετονομασία της, κυρίως λόγω των αντιρρήσεων που υπήρχαν, τονίζοντας ωστόσο ότι θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια κριθεί απαραίτητη για το μέλλον του Παναιγιάλειου.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΠΛΑΝΟ ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ…
Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Θύελλας Αιγίου, το λόγο πήρε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναιγιάλειος Μάριος Βαλαβάνης (φωτό), ο οποίος πρότεινε την ύστατη λύση Πρωτοδικείου, καταθέτοντας παράλληλα κι ένα πλάνο τριών σημείων-στόχων το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η διορισμένη διοίκηση. Ως πρώτο στόχο έθεσε την προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει για τη διευθέτηση ή απαλλαγή του χρέους που «βαραίνει» το σύλλογο (περίπου 370.000 ευρώ), στη συνέχεια τη δημιουργία ομάδας που θα έχει στόχο την επιστροφή της ομάδας σε εθνική κατηγορία και ως τρίτο παράλληλο στόχο έθεσε την επανάκτηση του ενδιαφέροντος από τον 12ο παίκτη της ομάδας που αποτελούσε άλλωστε και τη μεγάλη του δύναμη.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ…
Πλέον η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι συγκεκριμένη και την αρχή οφείλει να την κάνει η παραιτηθείσα διοίκηση. Συγκεκριμένα, με την απαραίτητη συμβολή νομικού, ένα από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση -με το όποια έγγραφα υποχρεούται να τη συνοδέψει- στο Πρωτοδικείο, προτείνοντας παράλληλα και εννέα πρόσωπα τα οποία και θα στελεχώσουν τη διορισμένη διοίκηση. Η τυπική έγκριση της νέας διοίκησης μπορεί να γίνει σε ενευθέτω χρόνο δικαστικά, ωστόσο τα μέλη της θα μπορούν να «τρέξουν» τα θέματα της ομάδας αναφορικά με την ερχόμενη περίοδο και σε όποιο πρωτάθλημα αυτή αγωνίζεται.

ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στην τοποθέτησή του ο Μάριος Βαλαβάνης για την αναγκαιότητα της ύστατης λύσης Πρωτοδικείου, τόνισε ότι σε επαφές που έκανε υπήρξε αποδοχή της συγκεκριμένης λύσης και πολλοί του δήλωσαν ότι θα είναι αρωγοί της προσπάθειας, ωστόσο οι περισσότεροι δεν ήθελαν εμπλοκή της στα διοικητικά. Έτσι ολοκληρώνοντας την πρόταση του, έκανε γνωστό ότι έχει τη θετική ανταπόκριση από δύο χορηγικές εταιρίες που θα είναι αρωγοί της προσπάθειας και αναφορικά με τη στελέχωση του νέου 9μελούς διορισμένου Δ.Σ. θα προταθούν οι: Μάριος Βαλαβάνης, Τάσος Βασιλείου, Χαράλαμπος Γεωργόπουλος, Γιώργος Δημητρίου, Γιάννης Μπαλτιμάς, Παναγιώτης Σιαφλάς, Παναγιώτης Τασσόπουλος, Χρήστος Σωτηρόπουλος και Λεωνίδας Σκαρτσίλας.

Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης