Μηνιαίος απολογισμός της Γ.Π. Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου του έτους 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Στη εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα έναντι 42 που είχαν συμβεί τον Μάρτιο του έτους 2018. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο ατύχημα, έναντι 8 τον Μάρτιο του έτους 2018.
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων όσα ακριβώς τον Μάρτιο του έτους 2018.
26 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 31 τον Μάρτιο του έτους 2018.
Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 36 παθόντες έναντι 58 τον Μάρτιο του έτους 2018. Ειδικότερα καταγράφηκαν:
1 νεκρός έναντι 8 τον Μάρτιο του έτους 2018.
3 σοβαρά τραυματίες όσοι ακριβώς τον Μάρτιο του έτους 2018 .
32 ελαφρά τραυματίες έναντι 47 τον Μάρτιο του έτους 2018.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Μάρτιο του έτους 2019 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 260 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5133 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 226 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3009 επικίνδυνες παραβάσεις.