Με σύνθημα “Ισχυρό Κ.Κ.Ε.” και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Αίγιο

Με σύνθημα “Ισχυρό Κ.Κ.Ε.” και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Αίγιο

Το βράδυ της Τρίτης (2/7) πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Λαύρας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στο Αίγιο. Η Αλέκα Ζαμπάτη (μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου “Μπακόπουλος-Ντρίνιας” και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας) χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου τις τελευταίες μέρες που απομένουν ώστε καμία ψήφος για το ΚΚΕ να μη χαθεί.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος (μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος) αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία στις «κοινές θέσεις των προγραμμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για τα πρωτογενή πλεονάσματα που συνεπάγονται διατήρηση και διεύρυνση των φόρων, των χαρατσιών για τις λαϊκές οικογένειες, τη μείωση των δαπανών για τις κοινωνικές ανάγκες όπως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, την ίδια στιγμή που τα κόμματα αυτά συμφωνούν για τις φοροαπαλλαγές και για νέα προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να έρθουν νέες επενδύσεις. Όμως οι επενδύσεις και η ανάπτυξη για την οποία αυτά τα κόμματα μιλάνε δεν συνεπάγονται καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο κλάδος του τουρισμού που έχει ανάπτυξη ωστόσο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη στην οποία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συμφωνούν σημαίνει ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Η ανταγωνιστικότητα είναι αυτή που κλείνει τα εργοστάσια όπως τη “FRIGOGLASS” στην Αχαΐα και πετάει στην ανεργία 91 εργαζόμενους. Η ανταγωνιστικότητα πιέζει και κλείνει τους επαγγελματοβιοτέχνες, είναι αυτή που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες. Κοινός συνεπώς είναι ο εχθρός για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες και είναι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η ανταγωνιστικότητα». Συνεχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στην περιοχή, που είναι επίσης κοινός στόχος της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που συνεπάγεται επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς.
Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σημαιοφόρος των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών συμφερόντων. Γι’ αυτό υπογράφηκε και η Συμφωνία των Πρεσπών. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης της περιοχής και όχι ασφάλειας». Υπογράμμισε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας και για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης του λαού ώστε να αποτραπεί η επιδείνωση της θέσης του, για να έχει κατακτήσεις». Κάλεσε το λαό να μην σκορπίσει τη ψήφο του σε κόμματα μιας χρήσης όπως ήταν το ΠΟΤΑΜΙ, το ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων το προηγούμενο διάστημα και τώρα είναι το κόμμα του Βαρουφάκη, η Ελληνική Λύση…
«Ισχυρό ΚΚΕ γιατί έχει πρόταση εξουσίας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» υπογράμμισε και κάλεσε όλα τα λαϊκά στρώματα, αλλά ιδιαίτερα όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια να μη χαραμίσουν την ψήφο τους στο ΚΙΝΑΛ για να την δουν την άλλη μέρα στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε όσους αισθάνονται αριστεροί να μην επιβραβεύσουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ για το αντιλαϊκό του έργο. Κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που η πολιτική τους οδηγήθηκε σε αδιέξοδο να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να μην πρυτανεύσει η λογική της περιχαράκωσης. Ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα και 2 φασιστικά η απάντηση για το λαό είναι ισχυρό ΚΚΕ.