ΚΟ ΚΚΕ ΑΙΓΙΟΥ: Καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης της επαφής του ΚΚΕ με εργαζόμενους

ΚΟ ΚΚΕ ΑΙΓΙΟΥ: Καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης της επαφής του ΚΚΕ με εργαζόμενους

Η Κομματική Οργάνωση Αιγίου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη διοίκηση της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ για την προσπάθειά της να παρεμποδίσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Αχαΐας Νίκο Καραθανασόπουλο να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους του εργοστασίου, με τις εργάτριες και τους εργάτες, παρά την έγκαιρη ενημέρωση που είχε.
Στην ανακοίνωση καταγγέλλει επίσης ότι: «την ίδια στιγμή επιτρέπουν σε εκπροσώπους των αστικών κομμάτων όπως τον Γεώργιο Παπανδρέου να περιδιαβαίνουν τις εγκαταστάσεις της ΠΕΣ διαλαλώντας την ανάπτυξη της εταιρείας και τα επενδυτικά της προγράμματα που της αποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κέρδη. Πρόκειται για την ανάπτυξη εκείνη που οι εργάτες και οι εργάτριες και στην ΠΕΣ έχουν νιώσει στις πλάτες τους με ασφάλιση ΟΓΑ που πληρώνουν οι ίδιοι, με στέρηση του δικαιώματος να παίρνουν επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα μένουν άνεργοι, με εξαντλητικά ωράρια, ενώ ακόμα περιμένουν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ. Πρόκειται για τους νόμους εκείνους που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και διατήρησε στην ολότητά τους ο ΣΥΡΙΖΑ για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας».
Η ΚΟ Αιγίου τονίζει ότι «δεν είναι λοιπόν τυχαία η προνομιακή συμπεριφορά της διοίκησης της ΠΕΣ απέναντι στους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων, που ψηφίζουν την αντεργατική νομοθεσία στη Βουλή για να αυγαταίνουν τα δικά της κέρδη. Δεν είναι τυχαίος ο φόβος της να συζητήσουν οι εργαζόμενοι με το ΚΚΕ για τις εκτιμήσεις του, για τις προτάσεις του, τις θέσεις του μπροστά και στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη».
Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να έρχεται καθημερινά σε επαφή με τους εργαζόμενους, να τους καλεί να στηρίξουν τη μοναδική δύναμη που είναι και θα μείνει σταθερά δίπλα τους στα δύσκολα που έρχονται, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση, για την κοινωνική ευημερία».