Κάλεσμα για παρουσία στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο, της Ανεξάρτητης Ανοιχτής Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας

Κάλεσμα για παρουσία στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο, της Ανεξάρτητης Ανοιχτής Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας

Από την Ανεξάρτητη Ανοιχτή Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας (Α.Α.Κ.Α.Α.) δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση, μέσω της οποίας γίνεται κάλεσμα για το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο:
Η Κίνησή μας χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της με σκοπό τη δημιουργία του υπεσχημένου, από το 2010, Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας. Δίνοντας ισχυρές ελπίδες στον αγώνα μας, παρότι από τότε ο Δήμος Αιγιάλειας φάνταζε χωροταξικά ακλόνητος, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη δρομολογήσει τον διαχωρισμό τουλάχιστον πέντε Καλλικρατικών Δήμων δυναμιτίζοντας τα θεμέλιά του ενιαίου και δυσδιοίκητου αυτού Δήμου.
Επειδή, με την ίδια τροπολογία που θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή, δημιουργείται Μόνιμη και Διαρκής Επιτροπή Διαβούλευσης για την άρση των αδικιών του Καλλικράτη, που θα εξετάσει κι άλλες περιπτώσεις διαχωρισμού δήμων σε βάθος διετίας, έχουμε την πεποίθηση ότι είτε πριν, είτε μετά από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα συμπεριληφθούμε στο χάρτη των εξαγγελμένων 55 νέων δήμων. Θυμίζουμε άλλωστε ότι η δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας ήταν στο προσχέδιο του Ν. 3852/10 (Καλλικράτης) μαζί με άλλους πέντε δήμους.
Παραμένοντας σε αυτό το σκοπό, της λύτρωσης από τον μητροπολιτικό, καταπιεστικό και μη ανταποδοτικό Δήμο Αιγιάλειας, δεν μπορούμε παρά να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτόν. Παρεμβαίνουμε άμεσα με υπομνήματα – αιτήματα για τη δημιουργία του Δήμου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Καλούμε όλες/όλους, δημότισσες και δημότες από τους πρώην δήμους Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού να παραστούν σήμερα Τετάρτη το απόγευμα 6.30, στις 6 του Μάρτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αίγιο για να διεκδικήσουμε την πρώτη θετική απόφαση. Τώρα ήρθε η ώρα. Μετά την έκβαση αυτού του αγώνα θα κρίνουμε μαζί τη στάση μας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η Επιτροπή της Α.Α.Κ.Α.Α.:
Καλύβας Οδυσσέας, 
Νικολάου Κώστας, Οικονόμου Κώστας, Φώτης Αποστόλης, Ψαρράκος Γιάννης.
Τηλεφώνα επικοινωνίας: 6942 478757 και 6979 776699.