Η εορτή των Θεοφανείων και ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Αίγιο

Η εορτή των Θεοφανείων και ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Αίγιο

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκαν και φέτος στο Αίγιο τα Άγια Θεοφάνεια. Το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και φυσικά πλήθους ευλαβών χριστιανών.
 Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και οι ιερείς αγίασαν όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.
Ακολούθως, κλήρος και λαός μετέβησαν στην προβλήτα του λιμένος Αιγίου, κάτω από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, όπου στις 11.30 π.μ. τελέστηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων. Δεκαεννέα συνολικά νέοι και νέες αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος συνεχάρη όλους τους τολμηρούς κολυμβητές που είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να κολυμπήσουν, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη θερμή τους πίστη προς τον Κύριο και την αγάπη τους προς την Εκκλησία.