Επίσκεψη Φαρμάκη και Αλεξοπούλου σε παραλίες της Αιγιάλειας

Επίσκεψη Φαρμάκη και Αλεξοπούλου σε παραλίες της Αιγιάλειας

Κοινή επίσκεψη στις παραλίες Πλατάνου, Αιγείρας και Αλυκής, πραγματοποίησαν την Παρασκευή (8/3) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και η Πολιτική Μηχανικός και Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί το μέγεθος της φυσικής καταστροφής που υπέστησαν οι παραλίες του Δήμου Αιγιάλειας, λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.
Σε κοινές τους δηλώσεις τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης όσο και η Πολιτικός Μηχανικός Χριστίνα Αλεξοπούλου, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού αλλά και της Περιφερειακής Αρχής επί του θέματος, δεδομένου ότι ουδείς μέχρι και σήμερα έχει επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.
Στην επίσκεψη στην παραλία Αλυκής, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος, είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για το μοναδικό βιότοπο, την επισκεψιμότητά του, τη δυσκολία πρόσβασης λόγω της απουσίας κάθετων δρόμων ή οδών διαφυγής και τις προοπτικές ανάδειξής του, εντόπισαν τις φθορές που προκαλεί στην παραλιακή ζώνη το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών και τέλος διαπίστωσαν την άσχημη και επικίνδυνη εικόνα που δίνει στον επισκέπτη η κατάσταση των αποθηκών της παραλίας που ιδιοκτησιακά ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχουν παραχωρηθεί για χρήση στο Δήμο Αιγιάλειας.

  • Τον κ. Φαρμάκη και την κα Αλεξόπουλου, συνόδευαν ο δικηγόρος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τάκης Παπαδόπουλος, ο Πολιτικός Χηχανικός ΜSc κ. Χριστόφορος Καπόπουλος και το μέλος της Μ.Κ.Ο. «Διάσωση Ακτών – Savecoast» κ. Τρύφωνας Παπαδόπουλος.