Επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά στον ΧΥΤΑ Αιγείρας

Τον ΧΥΤΑ Αιγείρας επισκέφθηκε την Κυριακή (3/3) ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς και ενημερώθηκε από μέλη της επιτροπής αγώνα για τα προβλήματα και τους κινδύνους από την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Μαζί με τον υφυπουργό παρευρίσκονταν και η κα. Χριστίνα Ευθυμιάτου (μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και ο κ. Κώστας Παπακωσταντίνου (δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας).
Ο κ. Δημαράς περιηγήθηκε στο χώρο του ΧΥΤΑ και έδειξε να κατανοεί τόσο την ακαταλληλότητα του χώρου όσο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η σημερινή κατάσταση του έργου. Συμφώνησε με τη θέση της επιτροπής ότι σε αυτό τον ΧΥΤΑ δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέχιση της λειτουργίας του αλλά για έργα αποκατάστασης και περιορισμού της ρύπανσης.
Τα μέλη της επιτροπής αγώνα επεσήμαναν στον κ. υφυπουργό ότι ελπίζουν ότι στην εκδίκαση των εξ αναβολής ασφαλιστικών της 21ης Μαρτίου οι κάτοικοι θα δικαιωθούν με θετική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την υγεία και το μέλλον του τόπου τους.