Γρ. Τριανταφυλλόπουλος: «Η κοινή λογική επέβαλλε το 2010 να γίνουν δύο δήμοι στην Αιγιάλεια»

Γρ. Τριανταφυλλόπουλος: «Η κοινή λογική επέβαλλε το 2010 να γίνουν δύο δήμοι στην Αιγιάλεια»

Ενημερωτική συνάντηση για τα ζητήματα της ανατολικής Αιγιάλειας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (24/2) μεταξύ των μελών της Ανεξάρτητης Ανοιχτής Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας και του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, όπου συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης συζητήθηκαν λεπτομέρειες ώστε να αποσαφηνιστεί σειρά ζητημάτων για την διατύπωση του αιτήματος δημιουργίας δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» επανέλαβε την πάγια θέση του, διατυπωμένη από το 2010, για τον χωροταξικό σχεδιασμό του «Καλλικράτη» αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων. «Η κοινή λογική επέβαλλε το 2010 να γίνουν δύο δήμοι στην Αιγιάλεια» ήταν η σαφής θέση του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου συζητώντας αναλυτικά με τα μέλη της Κίνησης την πορεία των θεμάτων από την ψήφιση τότε του νόμου μέχρι σήμερα, εξετάζοντας τις μελλοντικές δυνατότητες.
Χθες το πρωί σε επικοινωνία με παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίστηκε ότι η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για σύσταση επιτροπής όπου σε βάθος διετίας να εξεταστούν οι περιπτώσεις που δικαιολογημένα επαναφέρεται το αίτημα και στη συζήτηση αυτή η παράταξή μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ασφαλώς η καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης όπου στο τέλος της τετραετίας ανασύρει μια υπεσχεμένη εξαγγελία της προεκλογική ότι θα εξέταζε το θέμα από το πρώτο κιόλας έτος της θητείας της το 2015, θέτει εν αμφιβόλω και τις πραγματικές προθέσεις της συγκρότησης επιτροπής. Το θέμα μπορούσε να εξεταστεί και άμεσα και όφειλε η κυβέρνηση να έχει σταθεί με σοβαρότητα απέναντι στις δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».