Απάντηση Ψυχράμη στον Δήμαρχο Αιγιάλειας: «Μην αποφεύγετε την συζήτηση!»

Απάντηση Ψυχράμη στον Δήμαρχο Αιγιάλειας: «Μην αποφεύγετε την συζήτηση!»

Σε συνέχεια ανακοινώσεων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη απαντάει στον Δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλο, καλώντας τον σε μια ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Αναλυτικά η κυρία Ψυχράμη αναφέρει:
Συμφωνούμε κ. Δήμαρχε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση και αυτή περιμένουμε να μας αναφέρετε. Γιατί προφανώς δεν την αντιλαμβάνονται ούτε οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας με την κατάντια του ΧΥΤΑ της Αιγείρας ούτε οι υπόλοιποι Αιγιαλείς που ανησυχούν πως θα «πνιγούν» καλοκαιριάτικα και πάλι στα σκουπίδια.
Μας αναφέρετε κ. Δήμαρχε «να µην ξεχνάμε τι έχει γίνει -και ειδικά τα τελευταία χρόνια που έγιναν τόσα όσα δεν είχαν γίνει ποτέ από την έναρξη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ». Αυτά ακριβώς θέλουν να ξεχάσουν οι Αιγιαλείς, ιδιαίτερα στην Ανατολική Αιγιάλεια! Αισθάνονται δυστυχώς μόνο εγκατάλειψη και θέλουν να φύγουν από τον ενιαίο Δήμο μας! Αυτό φωνάζουν. Δεν τους ακούτε; Αφουγκραστείτε τον κόσμο κ. Δήμαρχε, δεν τα λέμε μόνο εμείς.
Όσον αφορά το παρελθόν και την αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων από τους αιρετούς, προφανώς εννοείτε πρωτίστως τους διατελέσαντες δημάρχους – σημερινούς συνοδοιπόρους σας. Δίπλα σας είναι όλοι αυτοί. Όψιμοι συνοδοιπόροι σας!
Όσον αφορά εμάς, βεβαίως και δεν ξεχνούμε ότι επί πενταετίας που διαχειρίζεστε αποκλειστικά τα απορρίμματα, στηρίξαμε όλες τις προτάσεις σας, για να εργαστείτε απρόσκοπτα και να μας φέρετε λύση. Επειδή όμως οι συμπολίτες, εύλογα, κατά την άποψή μας, ανησυχούν για αυτό το μείζον θέμα θα πρέπει να είναι καλά ενημερωμένοι για να εφησυχάσουν. Αυτό επιζητούμε και εμείς με την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων. Μην αποφεύγετε την συζήτηση!
Να μας επιβεβαιώσετε την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε στηρίζοντας με την ψήφο μας τις πρωτοβουλίες σας στο πιο σημαντικό θέμα, που επί πενταετία διαχειρίζεστε αποκλειστικά. Να έλθετε κ. Δήμαρχε να καθησυχάσετε τους Αιγιαλείς που ανησυχούν με το… έργο σας. Το περιμένουμε! 
Κύριε Δήμαρχε δεν υπάρχει καμιά πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων, όπως δυστυχώς το αντιμετωπίσατε. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αυτό πρέπει επίσης να αντιληφθούν και όσοι υποψήφιοι δήμαρχοι σήμερα δεν βλέπουν το πρόβλημα, ενώ μέχρι την σημερινή συμπόρευσή σας, σας καταλόγιζαν ότι «ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση ακυβερνησίας!». Σίγουρα δεν εκφράζουν το «αύριο» του Δήμου μας χρησιμοποιώντας ξύλινη γλώσσα και δίνοντας συγχωροχάρτια στους ευκαιριακούς – όψιμους συνοδοιπόρους τους…
Ευελπιστούμε κ. Δήμαρχε, σε μια ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία όλων: Ειδικών Επιστημόνων της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Κυβέρνησης, υποψηφίων Δημάρχων και συμπολιτών μας.
Ο συνδυασμός μας, «Ποιοτική Αιγιάλεια», επιζητεί άμεσα τον δημόσιο διάλογο και προσκαλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους να συμμετάσχουν σ’ αυτόν. Οι συμπολίτες μας απαιτούν ενημέρωση και θα την έχουν.