Ανακοίνωση – Απάντηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τον …αυτονόητο Νόμο

Ανακοίνωση – Απάντηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τον …αυτονόητο Νόμο

Αφήνοντας να περάσουν οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου δίνει τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας που εξέδωσε την Μεγάλη Παρασκευή και αφορούσε το ωράριο και τα αυτόφωρα αδικήματα…
Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας, ουσιαστικά, αναιρεί τον «εαυτό του» και τις προηγούμενες δικές του ανακοινώσεις για περί τήρησης του ισχύοντα Νόμου και την προειδοποίηση προς τους εμπόρους σε περίπτωση που δεν ακολουθήσουν το ωράριο.
Από την άλλη πλευρά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου, επαναλαμβάνει πως η ουσία ήταν απλώς να τηρηθούν όσα προβλέπει ο Νόμος, ενώ παράλληλα τονίζει πως στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν συνδικαλιστές εργαζόμενοι…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Η τήρηση του ωραρίου και εν γένει όλων των προστατευτικών για τον εργαζόμενο ισχυουσών διατάξεων του Νόμου είναι δικαίωμα του εργαζομένου και υποχρέωση των εργοδοτών, καθώς επίσης της Δικαστικής, Εισαγγελικής, Αστυνομικής και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής.
Η δε επαγρύπνηση για την τήρηση της εργασιακής νομιμότητας είναι υποχρέωση των εργατικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, οι οποίες είναι απόλυτα απαραβίαστες κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Η στοχοποίηση Συνδικαλιστών Εργαζομένων είναι πρακτική που θυμίζει άλλες, και πάντως μαύρες, εποχές.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου, ως προς τα πρόσφατα περιστατικά της Μ. Παρασκευής και ιδίως τα όσα εκ των υστέρων ψευδώς, παρανόμως και συκοφαντικώς διαδόθηκαν, απαντά προς κάθε αποδέκτη ότι εάν η εργοδοτική πλευρά τηρεί στο σύνολό της την εργατική νομοθεσία, δε θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά προφάσεις εν αμαρτίαις».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«Ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας καταδικάζει την αποτρόπαιη συμπεριφορά του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αγορά του Αιγίου σήμερα 26/04/2019 και τις συλλήψεις εμπόρων συναδέλφων με την διαδικασία του αυτοφώρου. Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα είναι η καλύτερη εισπρακτική ημέρα των εμπόρων, που προσπαθούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σε περιόδους σκληρής οικονομικής κρίσης, ενώ οι υποκινητές αυτών των γεγονότων θα έπρεπε να ντρέπονται».