Άγγελος Τσιγκρής: «Η δυσβάσταχτη φορολογία οδηγεί σε εξόντωση»

Άγγελος Τσιγκρής: «Η δυσβάσταχτη φορολογία οδηγεί σε εξόντωση»

Με αφορμή τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αδυναμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η υπερφορολόγηση των ακινήτων, ο φόρος στα αγροτεμάχια, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και οι δεκάδες άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, αύξησαν οκτώ φορές τη φορολογική επιβάρυνση του μέσου φορολογούμενου. Το τρίπτυχο οικονομική κρίση – υστέρηση εσόδων – λήψη νέων φορολογικών μέτρων δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο στα δημόσια οικονομικά της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση η εξασφάλιση φορολογικών εσόδων μέσω της υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας -κατά τρόπο δυσανάλογο με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων- είναι ατελέσφορη.
Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη -που φορτώθηκαν στους ώμους των φορολογούμενων- οδηγούν σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, ισοδυναμούν με κατάσχεση της περιουσίας των πολιτών, θίγουν ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας και προσβάλουν θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές. Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος λόγω της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών της χώρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση των φορολογικών συνταγματικών αρχών της φοροδοτικής ικανότητας, της φορολογικής ισότητας, της νομιμότητας του φόρου και της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των φορολογικών νόμων.
Τα παραπάνω αυξάνουν την ευθύνη μας προκειμένου να αλλάξουμε τις πρακτικές οικονομικής αφαίμαξης και στραγγαλισμού της κοινωνίας…».