14.1 C
Aigio
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση συνελήφθησαν...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση συνελήφθησαν 5 μέλη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών σε βάρος πολιτών

Συνελήφθησαν (5) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (42) περιπτώσεις απατών πανελλαδικά

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενέχονταν πανελλαδικά στη κατ έξακολούθηση τέλεση απατών.

Ειδικότερα, χθες 1-4-2024 το πρωί, σε Ηλεία και Αργολίδα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, των Τμημάτων Ασφάλειας Άργους και Ναυπλίου και της ΟΠΚΕ Ναυπλίου.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε άνδρες (δυο αλλοδαποί τρεις ημεδαποί), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα αρχηγικά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, που διαπράττε απάτες και πλαστογραφίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία (40) ατόμων (money mules), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια στη διάπραξη απατών και πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Τα άτομα αυτά αποτελούσαν ασπίδα προστασίας για την

εγκληματική οργάνωση, καθώς διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά από τις απάτες (money mules).

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε δραστηριοποιηθεί τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του έτους 2023, με συνεχή δράση, με σκοπό την συστηματική τέλεση απατών και αφαίρεση χρημάτων από πολίτες.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε γεωγραφικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιάννενα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη) όπου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά (42) περιπτώσεις απατών, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται τουλάχιστον σε 180.000 ευρώ.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δημιουργούσαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προφίλ, όπου αναρτούσαν σε πλατφόρμες αγγελίες πώλησης πολυτελών οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων.

Στη συνέχεια ζητούσαν από τους υποψήφιους αγοραστές – παθόντες προκαταβολές ή προεξόφληση της αξίας των αγορών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, ενώ σε μερικές περιπτώσεις κατάρτιζαν πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που υποδείκνυε το υποψήφιο θύμα και απέστελλαν το αποδεικτικό στους παθόντες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικές κάρτες, κάρτες ΟΠΑΠ και ένα επιβατηγό αυτοκίνητο.

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και

άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

- A word from our sponsors -

Most Popular

spot_img

More from Author

Κοινό ανακοινωθέν Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αιγίου

Το σχέδιο νόμου, το οποίο δημοσιεύθηκε και αφορά τον Δικαστικό Χάρτη υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το Πρωτοδικείο Αιγίου,

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών στην Κοινότητα Αιγίου

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τους πίνακες με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν σε ΣΤΑΦΙΔΑΜΠΕΛΟΥΣ

Aίγιο: Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν , στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, τρεις ημεδαποί άνδρας, για καταδικαστικές αποφάσεις και κλάπες

Χωρίς μεταβολές η λειτουργία του Πρωτοδικείου Αιγίου

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας
spot_img