Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δημητρόπουλου, όπου και τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Αιγιώτη Λουκά Τσούλη.
Ο χειροτονηθείς διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, είναι απόφοιτος του Ενιαίου Λυκείου, έγγαμος και πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής και έχει διατελέσει Ιεροψάλτης σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης. Διορίστηκε Διάκονος του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.
Ο νέος Ιεροδιάκονος κατά την χειροτονητήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην έφεση που από τα παιδικά του χρόνια είχε για την ιεροσύνη, καθώς και στο ύψος της ιερατικής διακονίας, υποσχόμενος ότι με τη χάρη του Θεού θα προσπαθήσει να αναδειχθεί αντάξιος της διακονίας που η Εκκλησία του προσφέρει. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την τιμή που του έκανε να τον χειροτονήσει, καθώς και όλους τους παράγοντες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως δε την σύζυγό του, τους γονείς και τους οικείους του, που τον συνέδραμαν προς αυτή την κατεύθυνση.

dimtse90ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑΤο Σάββατο 7 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δημητρόπουλου, όπου και τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Αιγιώτη Λουκά Τσούλη. Ο χειροτονηθείς διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, είναι απόφοιτος του Ενιαίου Λυκείου,...