Υπόμνημα διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου για τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Αιγίου

Επιστολή – υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου (με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Αιγιάλειας και τους Βουλευτές Αχαΐας) έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας, σχετικά με το αρνητική εξέλιξη στο ΤΕΙ Αιγίου…

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ, για ακόμα μία φορά η Αιγιάλεια γίνεται δέκτης αρνητικής πολιτικής και παραγκωνισμού και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Με ιδιαίτερη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την απαράδεκτη και μη αποδέκτη, δρομολογούμενη συγχώνευση και μεταφορά της σχολής Οπτικής-Οπτομετρίας του παραρτήματος ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αίγιο και την παραμονή μόνο της Φυσικοθεραπείας, που πλέον μετατρέπεται σε τμήμα της Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας.
Το ΤΕΙ Αιγίου αποτελεί τον πνευματικό και οικονομικό πνεύμονα της Αιγιαλείας και η τοπική κοινωνία ΣΥΣΣΩΜΗ πρέπει να αγωνιστεί ΕΝΩΜΕΝΗ για την αυτονόμηση και αναβάθμιση του με ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα που θα συνδυάζονται ακόμα και με τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής μας.
Φυσικά, επικροτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για «νοικοκύρεμα» της ελληνικών πανεπιστημίων, όμως σαν χώρα της Δημοκρατίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών δεν μπορούμε να κάνουμε περικοπές και στην εκπαίδευση και κατ’ επέκταση στην Παιδεία μας. Μπορεί να καταστραφήκαμε οικονομικά, τουλάχιστον όμως ας μην καταστραφεί και το Πνεύμα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον αρμόδιο Υπουργό, τους βουλευτές του νομού, την Πολιτική Ηγεσία όχι μόνο την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των επιστημονικών τμημάτων του ιδρύματος στην πόλη μας, αλλά και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του με την λειτουργιά νέων τμημάτων και σχολών.
Αναμένουμε την απάντησή σας και τις διευκρινήσεις σας επί του θέματος άμεσα και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.