Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και η εξαμελής Επιτροπή που θα «τρέξει» για το ΤΕΙ

Αγώνα -έστω και την ύστατη στιγμή- προκειμένου να μην κλείσει το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας στο ΤΕΙ Αιγίου ετοιμάζονται να δώσουν οι τοπικοί φορείς. Μάλιστα, στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης (11/4) που είχε και μοναδικό θέμα τις αρνητικές εξελίξεις για το ΤΕΙ και κατ’ επέκταση την πόλη, άπαντες συμφώνησαν -παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους- να αγωνιστούν για την διατήρηση του τμήματος στο Αίγιο και κόντρα στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΕΙΣ…
Αξίζει να σημειωθεί πως στην έκτακτη συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας, ο πολιτευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιάλειας Βασίλης Σταθακάρος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Πάνος Γεωργόπουλος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας Μαίρη Χρονοπούλου, εκπρόσωποι των φοιτητών Οπτικής και Οπτομετρίας του ΤΕΙ και άλλοι. Αντιθέτως, «έλαμψαν» διά της απουσίας τους τόσο οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, όσο και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας με το παρόν ψήφισμα εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του με τη διαμορφούμενη κατάσταση με το προς κατάθεση νομοσχέδιο για το ΤΕΙ Αιγίου και ταυτόχρονα την πλήρη αντίθεσή του σε πιθανή κατάργηση του Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας διότι:
Α) Υποβαθμίζει την πόλη στον ακαδημαϊκό χάρτη.

Β) Στερεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι από την πόλη του Αιγίου αλλά και ταυτόχρονα ζωτικό για την τοπική κουλτούρα, οικονομία και κοινωνία.
Γ) Αγνοεί τις παραμέτρους παραχώρησης της δημοτικής περιουσίας και τις αρχικές δεσμεύσεις που ήταν να λειτουργήσουν 4 τμήματα σε έκταση 70 στρεμμάτων της παλιάς Χαρτοποιίας αλλά και τα προσύμφωνα συνεργασίας ΤΕΙ και Δήμου για περαιτέρω αξιοποίηση των εγκαταστάσεών του.
Δ) Καταδικάζει το ΤΕΙ σε μία φθίνουσα, νομοτελειακά πορεία, παρά το υψηλό ακαδημαϊκό του επίπεδο.
Ε) Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μέχρι πριν διετίας συμφωνηθέντα για απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος.
Προτείνουμε τη σύσταση 5μελούς Διαπαραταξιακής Επιτροπής προκειμένου: Α) Να συζητήσει το όλο θέμα με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ή με το Πανεπιστήμιο Πατρών, Β) Με την παρουσία όλων των βουλευτών του Νομού μας, η Επιτροπή στη συνέχεια να συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στη διαφαινόμενη κατάσταση με απώτερο στόχο όχι μόνο την παραμονή αλλά και την αναβάθμιση της Οπτικής-Οπτομετρίας ως είχε στο Παράρτημα.

Η ΕΞΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ
Στην Επιτροπή που θα «τρέξει» για το ΤΕΙ Αιγίου και θα επιχειρήσουν συνάντηση με τον υπουργό Κωνσταντίνο Γαβρόγλου για να αντιστραφεί η κατάσταση θα συμμετέχουν συνολικά 6 άτομα. Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Βάσω Ψυχράμη και ο εκπρόσωπος των φοιτητών του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αιγίου Χρήστος Κλαπάκης.

Φωτό αρχείου