ΣΚΕΑΝΑ: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η εξαίρεση του καφέ από το μειωμένο ΦΠΑ της εστίασης»

Ανακοίνωση για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή του ΦΠΑ εξέδωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) αναφέροντας τα εξής:
«H τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κατατέθηκε σήμερα, επιβεβαίωσε τους φόβους του κλάδου για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή.

Θεωρούμε παγκόσμια πρωτοτυπία τον διαχωρισμό της εστίασης και διχαστική την διάκριση των καταστημάτων μας από ενιαία φορολογική κλίμακα. Πάγιο αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) είναι το μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής αλλά και την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ως δύο από τα βασικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του κλάδου.
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, την συμφωνία Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει ενιαίος μειωμένος συντελεστής σε όλη την εστίαση χωρίς εξαιρέσεις.
Δηλώνουμε με κάθε δύναμη και υπευθυνότητα ότι ο σύλλογός μας παραμένει συμπαγής, εκφράζοντας συνολικά το αίτημα του ενιαίου συντελεστή σε όλη την εστίαση».