Το χιόνι και ο παγετός προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες, ενώ ζημιές καταγράφονται και στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Αιγιάλειας. Οι επόμενες ημέρες, για τις οποίες οι προβλέψεις του καιρού δεν είναι ευνοϊκές, ίσως επιβαρύνουν την υπάρχουσα κατάσταση και για το λόγο αυτό υπάρχει έντονη ανησυχία στους καλλιεργητές, αλλά και στον δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλο.
Ο κ. Παναγόπουλος σχετικά με τις καταστροφές σημείωσε: «Εντοπίζονται στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και στα ελαιόδεντρα. Ο φυτικός τομέας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, τόσο από τη χιονόπτωση, όσο και τον παγετό. Στην περιοχή της Αιγιάλειας καλλιεργούνται περίπου 150.000 στρέμματα ελαιόδεντρων και περίπου 25.000 στρέμματα εσπεριδοειδών. Επίσης, ζημιές καταγράφονται και στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Αιγιάλειας, κυρίως λόγω κατολισθήσεων. Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, που θα επακολουθήσουν με το λιώσιμο του χιονιού, θα χρειαστεί αποκατάσταση και καθαρισμός της κοίτης των ποταμών, καθώς και απαραίτητες επεμβάσεις, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, στα επικίνδυνα σημεία τους».

dimtse90ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤο χιόνι και ο παγετός προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες, ενώ ζημιές καταγράφονται και στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Αιγιάλειας. Οι επόμενες ημέρες, για τις οποίες οι προβλέψεις του καιρού δεν είναι ευνοϊκές, ίσως επιβαρύνουν την υπάρχουσα κατάσταση και για το λόγο αυτό υπάρχει έντονη ανησυχία στους καλλιεργητές, αλλά...